pondělí 13. října 2014

Byla Wojna, byla... (Designblok 2014)


Ochutnávka z naší česko-polské výstavy Wojna i Pokój se letos dostala i na pražský Designblok! Díky podpoře Polského institutu a organizátorů Designbloku jsme mohli představit souboj československého a polského porcelánu 50. a 60. let.

Za necelý týden nás ve 3. patře Superstudia Hra v Mikulandské ulici navštívilo několik tisíc lidí a k úhoně přišlo jen jedno porcelánové zviřátko, což je velký úspěch. 

Ještě větší úspěch je ten, že jsme byli nominováni na cenu šéfredaktorů Designbloku 2014 za "mimořádný počin mimo kategorie".

A největší úspěch? Že se do našeho souboje aktivně zapojilo více než 250 návštěvníků, kteří pro nás vyplnili hlasovací karty. 

Znamenalo to pro ně dlouhé minuty urputného soustředění, posuzování a rozhodování (který servis je lepší? Neměla to doma babička? Jsou ti pejsci dutí? Je to vůbec porcelán? Je ta konvice žlutá i zevnitř? Proč je ta liška počmáraná? Tohleto má být ryba? Kde jsou ty dekorativní talíře a nástěnné vázičky?), ale hlavně poznání a zapamatování starého dobrého designu. A tady je výsledek:

Polsko - 2 217 hlasů
Československo - 3 056 hlasů!

PS: nejhůře byl hodnocen soubor užitných předmětů "Textil". Návštěvníci DB prostě mají vkus!


3 komentáře:

  1. Bylo to super! Jedna z nejlepších instalací v Mikulandské. Za Polsko vítězí nástěnné talíře a za Československo ladné tvary Ježkova zvířetníku. VD

    OdpovědětVymazat
  2. Je to úžasné, sama mám doma malou sbírku. Ty jednoduché elegantní tvary jsou nadčasové a za sto let budou obdivovány ještě víc než dnes.

    OdpovědětVymazat
  3. Velká škoda, že katalog byl jen k polské verzi výstavy, tedy polsky. Myslím že nejsm sama, kdo by měl o českou verzi zájem.

    OdpovědětVymazat