neděle 5. srpna 2018

Dovolená v NDR - Rostock a Warnemünde 1972


Opět po roce tu máme letní speciál věnovaný diapozitivům z dovolené jednoho známého-neznámého manželského páru z Moravy. 

V červenci roku 1972 se manželé vydali na dovolenou do NDR. Navštívili mimo jiné Drážďany - těmi diáky jsme před pár lety začínali. Pak následoval den ve východním Berlíně - o tom jsem referoval loni v létě. V itineráři cesty nechyběl ani památník v Sachsenhausenu, pevnost Oranienburg, koupání v jezeře Lehnitz a Postupim s paláci Sanssouci a Cecilienhof. To všechno však přeskočíme a raději se podíváme na to, co přišlo poté: pobřeží Baltského moře s přístavním městem Rostock a vyhlášeným letoviskem Warnemünde.

Počasí zprvu příliš nepřálo, ale nakonec došlo i na koupání.

PS: U focení se jako vždy střídali, ale nejzajímavější fotky tentokrát pořídila paní. Mají zvláštní dynamiku, často způsobenou pohyblivým objektem, který jako by se na snímek jen "připletl". Kompozice sama o sobě je plochá a klidná, horizontální, podobná divadelním kulisám. 

Naproti tomu pán fotí dost zvláštní kompozice s velmi vysoko posazeným horizontem a useknutými vertikálami. Zato jsou mu velmi blízké diagonály zdůrazňující perspektivní hloubku obrazu.


2 komentáře: